Het gezicht achter... OWEN

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Sébastien & Gert van OWEN – Flowers & Hurricanes. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Creatief bezig zijn is van jongs af Sébastiens passie, als kind kon hij uren zitten tekenen. De stap naar een creatieve opleiding was klein, hij volgde een mode-opleiding, gevolgd door een rijk gevulde loopbaan als ontwerper voor verschillende kledingmerken.

Vanuit het gemis met zijn handen bezig te kunnen zijn, zette hij de stap naar juweelontwerp. Met zijn eigen juwelen kwam hij in tal van magazines en volgde er een samenwerking met Véronique Branqhuino.

Bij Gert liep de weg even anders. Hoewel hij als kind hield om ‘te bricoleren’, en via zijn ouders en grootouders gefascineerd raakte door bloemen en planten, ging hij psychologie studeren. Het hoe en waarom van alles is steeds een spannende zoektocht geweest.

Nadat ze elkaar in 2005 leerden kennen, ontstond er een kruisbestuiving waarbij elkaars passies verweven raakten en tegengestelde werelden samenvloeiden. Sébastien wakkerde het creatieve vuur in Gert opnieuw aan, die de stap zette naar een keramiekopleiding.

Gert maakte de groene vingers in Sébastien wakker. Samen startten ze een floristenopleiding, gevolgd door stage en freelance werk bij de gerenommeerde florist Ivan Poelman, waar hun vaardigheden verder verfijnd werden.

De wisselwerking tussen beide zorgde voor een steeds verder uitdaging van elkaars creativiteit. Ze stuwden elkaar verder, groeiden naar elkaar, en bleven zichzelf heruitvinden.

En zo groeide het idee. Wat als we deze achtergronden, passies, vaardigheden, en zin voor alles creatief en vernieuwend laten samenvloeien? En zo geschiedde, het ontstaan van een eigen currated store voor bloemen en lifestyle!

Gedreven vanuit een passie voor Esthetiek en Design is OWEN een Currated Store met bloemen, keramiek, juwelen en andere Lifestyle producten. Met de boeketten die wij maken en de objecten die wij verkopen blijven we resoluut weg van massaproductie en platgetreden paden. Authenticiteit en Statement staan centraal.

Ieder stuk en elke creatie ademt persoonlijkheid en karakter uit en getuigt van een gedurfde visie. OWEN staat synoniem voor een inspirerende plek waar de meerwaardezoeker zijn gading vindt binnen de eigenzinnige creaties en karaktervolle objecten om te koesteren. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Ons favoriete item in de zaak is steevast onze centerpiece in de etalage. Om de twee weken maken wij een nieuw groot boeket of bloemenarrangement dat geplaatst wordt op een minimalistische sokkel in de vitrine.

In deze showstopper kunnen wij al onze creativiteit kwijt en plaatsen we onze skills letterlijk in de kijker! Het is even héél creatief en grenzeloos werken en het pusht ons om via bloemen een statement te maken en onze persoonlijke stijl uit te drukken. We krijgen hier enorm leuke reacties op van de klanten! afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Onze top 5 favoriete handelaars van Cadeaubon Gent zijn:

  • Supergoods Store: Mooie duurzame mode, daar heeft de wereld nood aan!
  • Lost in Pablos: Dé winkel in Gent met coole mannenmode met een twist en vakkundig gemaakte kostuums op maat!
  • Koperhuis: Wij zijn fan van hun interieurspullen van dag 1! Tijdloos design van de bovenste plank!
  • La Femme Garniture: Mooie eerlijke en kwalitatieve sjaals. Niet alleen onze charmante buurvrouw, het product en kleurgebruik spreken voor zich, aanrader!
  • Vandekerckhove Koffiebranderij: Mijn dagelijkse stop voor de beste Chaï Latte in Gent en omstreken!

Ontdek hier meer over OWEN of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent