Het gezicht achter... Wijnhandel Van den bussche

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Mathieu Van den bussche, 32jaar, zaakvoerder van familiebedrijf Wijnhandel Van den bussche in de Vlaanderenstraat in Gent. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Wijnhandel Van den bussche bestaat al sinds 1870 en wij kan terugblikken op vijf generaties ervaring met een uitstekende service. Alle wijnen die wij aanbieden, ondergingen bij ons eerst een smaaktest. Wij bezoeken de producenten of ontdekken deze wijnen op internationale beurzen. Met meer dan 1000 wijnen in ons assortiment hebben we ongetwijfeld voor ieder wat wils. Een voeling met eersteklas sterke dranken zit in onze genen. Dit jaar bestaat de familiezaak 150 jaar. Mijn broer Filip en ik (de 5de generatie) werken momenteel samen met mijn vader en nonkel (de 4de generatie) in de zaak. afbeelding Bij een bevraging wat onze favoriete wijn is, hebben we alle 4 zonder enige twijfel St. Emilion geantwoord. Onze grootste sterkste is dan ook ons ruim assortiment Franse wijnen. Ik ben nu zelf 10 jaar actief in de zaak. Het is pas tijdens mijn studies, toen ik mee mocht naar Internationale wijnbeurzen in Bordeaux en Bourgogne, dat mijn voorliefde voor wijn is beginnen groeien. En deze is tot op vandaag nog niet gestopt.

Wat is het favoriete item van je eigen zaak?

Mijn favoriete item in de zaak is een Gents product dat al bestaat sinds de wereldtentoonstelling in 1913 in Gent: Plumet Gentse Ginever, het is geen Gin en ook geen Jenever, maar combineert wel de kwaliteiten van beide. afbeelding Het recept van het product hebben we enkele jaren geleden gemoderniseerd met een frisse kruidigheid en droge afdronk als resultaat . Het kan puur gedronken worden of verwerkt worden in cocktails met tonic of schuimwijn.

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Brasserie Savarin op de Vrijdagsmarkt is een heerlijke brasserie, met Alex in de keuken en Mady in de zaal. Ze zijn als koppel dat perfect op mekaar is ingespeeld en zorgen samen voor een gezellige sfeer met lekkere originele gerechten. Vandekerckhove Koffiebranderij in de Brabantdam is mijn favoriete leverancier van koffie en thee. Louis brandt er nog dagelijks zelf verse koffie.

Ontdek hier meer over Wijnhandel Van den bussche of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Gent