Het gezicht achter... Madam Bakster

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Laura, 27 jaar, fervente radio 1 luisteraar, moeder van heel wat planten en bezielster van Madam Bakster. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Al van kleins af aan kon je mij in mijn vrije tijd terug vinden in de keuken. De keerzijde van de medaille was echter dat door al dat lekkers ik als tiener heel wat kilo’s bijkwam. Nadat ik dan op vijftienjarige leeftijd dertig kilo verloor, veranderde mijn verhouding met voeding drastisch. Na restaurantbezoekjes voelde ik me al snel schuldig en de weegschaal werd een constante focus die mijn leven beïnvloedde.

Ik besloot dat het zo niet langer verder kon en wilde het over een andere boeg gooien. Geen calorieën meer tellen voor mij maar een gezonde levensstijl met zo min mogelijk dierlijke producten, tarwe en geraffineerde suikers. Om anderen te inspireren dat de combinatie dessertjes en zorgeloos genieten in een zin kan gezegd worden, is de webshop ontstaan. Ook mensen met allergieën en intoleranties, die moeilijkheden ervaren in de wereld van de patisserie, wou ik de kans geven om gezellig samen te genieten van zoetigheden. Zo kwam stilaan de webshop tot stand. We werken nog steeds erg bewust op bestelling, zo hoeven we ook nooit wat weg te gooien, en kunnen we ons steentje bijdragen aan een wereld zonder voedselverspilling.

Intussen bestaat Madam Bakster vijf jaar en leerde ik ongelofelijk veel bij. De passie van vroeger deel ik nu met een team van toffe collega's. En daar ben ik nog steeds elke dag dankbaar voor. De sprong naar het ondernemerschap was de juiste, kan ik nu wel zeggen. En daar ben ik heel wat Gentse organisaties die me als starter op weg hielpen, en ook de stad Gent die regelmatig een bestelling deed en doet bij ons, erg dankbaar voor. Want achter elke ondernemer staat een team aan supporters. afbeelding

Wat is jouw favoriete gerecht in je eigen zaak? en waarom?

In ons koffiehuis staan we gekend voor onze zelfbereide taarten, maar ook voor onze zelfgemaakte melk. We maken zelf amandel- en hazelnootmelk en die zijn echt to die for. Het is erg veel werk om de melk zelf te bereiden, maar het zorgt er wel voor dat we de lekkerste cappuccino van Gent serveren. Al zeggen we het zelf (: afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Bij het Augustijntje ga ik al sinds mijn studentenjaren, pure nostalgie en helemaal no-nonsense.

Natuurlijk kan je me ook vaak bij onze buren O'yo en Lokaal vinden, allebei handelaars met een gouden hart. En als ik ooit toch over mijn angst voor naalden heen geraak, ga ik beslist naar Klinik om een tattoo te laten zetten!

Ontdek hier meer over Madam Bakster of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent