Mijn naam is Jonith Herman (25) en ik ben de trotse oprichter van het krokettenrestaurant Chapeluur.
Chapeluur is een fast-casualtype restaurant dat draait rond kroketten. We hebben meer dan 20 verschillende soorten kroketten op onze menukaart, die je kan combineren met verschillende side-dishes (zuurdesembrood, frietjes, salades, wedges…) en sausjes. Zo heb je als klant de luxe om je bord volledig zelf samen te stellen en te eten wat je wilt. Hier mag je letterlijk doen wat je wil en zo vrij combineren als je wil!
Ik ben op het idee gekomen door zelf een grote kroketfreak te zijn en af en toe te experimenteren met verschillende vullingen. Zelf ben ik 2 jaar bezig geweest aan het concept, maar ook aan het finetunen van de kroketten. Die maken we volledig zelf in onze eigen keuken. Chapeluur is begin februari geopend, toen als take-away concept, maar sinds 9 juni mochten we eindelijk doen waarvoor we staan en da’s de kroket serveren als een volwaardig gerect in een prachtige setting.
Hele moeilijke vraag… Maar als ik echt zou moeten kiezen neem ik de Chapeluur Cheese. Onze kaaskroket, een klassieker. Misschien saai, maar zo lekker. Onze vol-au-vent, scampi-look (fingarlicing good) en instaham worthy zijn ook nog toppers. Momenteel hebben we nog enkel de ‘zomerkroketten’. In de winter wordt onze kaart serieus aangepast en komen er nog enkele favorietjes bij zoals everzwijn, fazant, witloof en ham…
Ik heb helaas nog niet heel veel tijd gehad om andere zaken te bezoeken, maar Tasty World dat bij ons op de hoek ligt is alvast een topzaak waar ik af en toe mijn lunch ga halen. Daarnaast staan Boon, Dogs & Drinks, Jack Premium Burgers zeker nog op de planning!
Ontdek hier meer over Chapeluur of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!