Het gezicht achter... Axeswar Design

Wie ben je en wat is je zaak?

Mijn naam is Koen Evenepoel en ik ben zaakvoerder van geschenken- en interieurwinkel Axeswar Design. Je vindt ons vlakbij de Vooruit. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Een citytrip naar Keulen ligt aan de basis van Axeswar Design. We schrijven 1994. Een geweldig leuke, laagdrempelige winkel vol niet alledaagse design-accessoires trok er mijn aandacht en liet me niet meer los. Het liep er vol enthousiaste en lachende mensen. Ze deden zich tegoed aan super coole, grappige, hippe en originele artikelen die je zó aan iemand cadeau zou willen geven, niet in het minst ook aan jezelf.

Een dik jaar later, in 1995, was Axeswar Design Gent een feit. Sindsdien zijn we, mede dankzij onze alom bejubelde drietalige webshop, uitgegroeid tot dé Trendshop van België en zelfs ver daarbuiten. afbeelding

Wat is jouw favoriete item in je eigen zaak? en waarom?

Hahaha! Onmogelijk om daar een antwoord op te geven dat langer dan twee weken standhoudt. We maken er immers een erezaak van om ons assortiment voortdurend te vernieuwen zodat elk bezoek weer tot nieuwe verrassingen en opgewonden gekir à la ‘Oh My God’ leidt.

Elke levering bevat altijd wel een paar nieuwigheden waar ik dan weer compléét zot van loop. Dat is het plezante aan het werken met interieur- en cadeau-artikelen: je moet er zelf 100% kunnen achterstaan en wild van worden!

Maar als ik dan toch moet kiezen... momenteel vind ik ons assortiment dierenlampen totaal de max. Ze zijn decoratief, funny en ook een tikkeltje wild. Het vat Axeswar Design helemaal samen: design accessoires waar dikwijls ne ferme hoek vanaf is (figuurlijk dan).

En als ik nog een écht Gentse BONUS-tip mag meegeven, dan is dat zonder twijfel onze unieke reeks koffiemugs, draagtassen en glasonderzetters met spreuken in het sappige Gentse dialect. Daar komen ze van alle uithoeken van de stad en randgemeenten op af. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

De Superette, deze bakkerij-brasserie van topchef Kobe Desramaults ademt een kosmopolitische sfeer uit zoals je die eerder zou verwachten in Berlijn of zelfs New York.

Het is een zalige plek in Gent, niet ver van de Zuid, waar je de hele dag door terecht kan voor good vibes en een heerlijk ontbijt, koffie, lunch, pizza,... Allemaal geserveerd met veel passie en ambacht. Hier kom ik graag!

Ontdek hiermeer over Axeswar of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent