Otium

Rijkelijke en gezonde Italiaanse gerechten

restaurant-bar-cafe

Otium

Otium is de Latijnse term voor vrede kwalitatieve en vrije tijd, voor rustig leven. In ons taverne (dal latino osteria) serveren wij wijn en hebben we een kleine menukaart.

Ons gasten zijn hartelijk welkom in een ontspannen atmosfeer en comfortabel sfeer. Passie is het fundament van elk gerecht dat de kok u serveert.

Van kindsbeen af hoorden wij onze ouders vaak vertellen: “Je moet veel eten, jongen, als je groot en sterk wil worden”. Later werd niet enkel de hoeveelheid belangrijk, maar ook wát we op ons bord kregen.

Bij het opstarten van ons restaurant stelden we vaak volgende vragen: Is het tegenwoordig nog mogelijk om tegelijkertijd rijkelijk en gezond te tafelen? Kan onze manier van eten ons helpen om fit en gezond te blijven? Op beide vragen zegt het team van Otium volmondig ja. Wie veel beweegt en daarenboven lekker en gezond eet, voelt zich goed in zijn vel.

Ons welzijn hangt in grote mate af van wat we te eten krijgen: vaak blijkt niet ons hoofd, maar onze maag de ware ‘motor’ van ons lichaam. En dat lichaam moet volgens onze huisfilosofie af en toe eens goed verwend worden. En zeg nu zelf: welk keuken leent zich daartoe beter dan de Italiaanse?

Met het team van Otium willen we een moderne toets geven aan de traditionele, authentieke Italiaanse keuken, met de typische Italiaanse producten uit alle regio’s van Italië .

Wij hopen dan ook dat een maaltijd in ons restaurant niet enkel jullie tongen, maar alle zintuigen mag prikkelen in een ongedwongen Italiaanse sfeer.

Smakelijk eten, o come si dice in italiano: buon appetito!

Locatie

Ajuinlei 16
9000 Gent
Tel: 04 85470688

Website: http://otium.gent/