Het gezicht achter... restaurant Gado Gado

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Siska Andaka en Philippe Schaillée van Indonesisch restaurant Gado-Gado in het Patershol afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Stap binnen bij Gado-Gado en je ervaart onmiddellijk dat aangenaam gevoel van binnen. Van zodra je wordt verwelkomd door één van de teamleden voel je je gewoon thuis. Gastheer Yopi is beroemd voor zijn everlasting smile en de Indonesische studentes begeleiden je op je culinaire reis.

Binnen valt meteen de sobere Indonesische decoratie op en geniet je van het zicht op de mooie binnentuin. (die helaas niet bij het restaurant hoort). Ladychef Siska Andaka, geboren in Java, roert er sinds 2014 de potten, of beter gezegd de "Wok". Een oude passie want toen ze kwam studeren aan de Gentse Universiteit was ze de trouwe assistente van haar oom Yayak die toen het Indonesisch restaurant Multatuli uitbaatte in de Zwijnaardsesteenweg.

Op het menu vind je een selectie van Indonesische klassieke gerechten... spicy of zacht, veggie of vlees en vis of je kiest voor de Indonesische Rijsttafel om te delen met je gezelschap. Siska's echtgenoot, Philippe, werkt vooral achter de schermen aan de nodige administratie en marketing, maar zorgt ook voor een aangename muzikale omkadering... Hier wordt niet enkel gekozen voor Indonesische traditionele muziek, maar krijg je een mix van Frans chanson, Jazz, Soul, Funk en tijdloze popmuziek.

De drankenkaart biedt voor elk wat wils. Naast de klassieke cocktails mét of zonder alcohol is er ook een mooie selectie Belgische bieren en wereldwijnen. Onlangs werd ook de Arak Barong gelanceerd... een sterke drank op basis van rietsuiker en gefermenteerde rijst volgens een eeuwenoud Balinees recept van de plaatselijke Hindoe Priesters. Lekker om puur te drinken maar ook als basis voor een mooie selectie van exotische cocktails.

Probeer zeker eens de Arak Madu met verse limoen en oranjebloesemhoning. Tijdens de Corona lockdown was er tijd om het Barong gamma uit te breiden met 3 nieuwe gins en een eigen bier. De Barong Gin Rama is een kruidige gin met uiteraard Indonesische botanicals waaronder citroengras, pandanblad, gember en kalanga. De fruitige versie is de Barong Gin Sinta met kokos, mango, lychee en jackfruit. Voor de liefhebbers van mocktails hebben we de Barong Gin Anak… een verfrissende gin zonder alcohol.

Bier lovers zijn lyrisch over ons Yopi bier. Een blond biertje, gebrouwen in Vleteren, van hoge gisting, gerijpt in vaten van citrushout. afbeelding

Wat is het favoriete gerecht in je eigen zaak? en waarom?

Het populairste gerecht bij Gado-Gado is Siska’s Indonesische Rijsttafel. Vanaf 2 personen ontdek je op die manier de highlights van de traditionele Indonesische keuken. De Rendang Padang wordt in culinaire kringen beschouwd als het lekkerste currygerecht ter wereld… rundsvlees, gestoofd in een mix van Indonesische kruiden, kokosmelk en rode pepers.

Saté Ajam of kipspiesjes met pindasaus en zoete soja ontbreekt uiteraard niet in de Rijsttafel. Het visgerecht wisselt regelmatig maar is steeds op basis van Koolvis uit de Noordzee. Eén van onze Veggie gerechten maakt Siska’s Rijsttafel compleet. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Op maandag en dinsdag zijn we gesloten en kookt Siska niet :-). Meestal gaan we dan zelf op restaurant en genieten we van onder andere de heerlijke Perzische gerechten bij Anar in het Sluizeken. Probeer daar ook eens hun cocktail met wodka en granaatappelsap... lekker!

Een andere aanrader is Marokkaans restaurant Mogador in de Mageleinstraat. Chef Aziz verrast ons steeds met authentieke Marokkaanse gerechten met een eigen twist.

Ontdek hier meer over restaurant Gado Gado of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent