Het gezicht achter... Parel

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Carmen en Liza, het complementaire duo van Parel. Je kan ons omschrijven als twee sportieve, jonge, enthousiaste vrouwen. Carmen is gedreven en attent. Zij zorgt voor het administratieve en financiële luik alsook het marketing gedeelte. Liza is eerder creatief en handig. Zij is onze goudsmid en creëert onze eigen collectie maar staat ook in voor alle herstellingen.

Ons team wordt aangevuld door Karine. Karine is een bekend gezicht en zal de klanten verwelkomen samen met Liza. Als vorige eigenares, kent ze de winkel als geen ander. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Parel is een juwelenwinkel en verkoopt collecties in goud en (half)edelstenen, ontworpen en gemaakt door onze eigen goudsmid. Aanvullend verkopen wij ook collecties van kleine, ambachtelijke ateliers die de liefde voor het vak delen. Parel is een kleine, pittoreske winkel waar we voor elke klant zoeken naar een uniek en gepersonaliseerd juweel.

De winkel is sinds 1985 een vaste waarde in Gent. In maart 2020 werd de winkel overgenomen door een jong team: Carmen en Liza. Als dochter van Karine, was het voor Carmen een mooie opportuniteit en ook voor Liza was dit een buitenkans, doordat zij reeds geruime tijd werkzaam was in de sector als goudsmid en juweelontwerper voor een aantal ateliers.

Samen willen wij vaste waarden behouden maar ook vernieuwing brengen. Ons doel is vooral om dromen waar te maken zodat onze klanten, na 35 jaar nog zeggen: ‘dat kochten we bij Parel.’ afbeelding

Wat is je favoriete item/creatie in je eigen zaak? En waarom?

Een juweel uit onze eigen collectie. Alle collecties zijn mooi en hebben een eigen karakter maar het voelt net iets specialer als we iets van onszelf verkopen. Bovendien wordt onze eigen collectie gemaakt in Gent. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Het is moeilijk om er eentje uit te pikken:

Aqua azul: De ideale plek om te ontspannen. Hier ga ik graag omwille van zijn authenticiteit. Het is een sauna in art-nouveau stijl, wat het een super unieke plek maakt.

Bakker klaas: op woensdag, vrijdag en zaterdag vind ik mijn weg naar bakker klaas. Het aanbod is niet groot maar de liefde voor de ambacht wel en dat smaak je aan het brood.

Beo: ’s middags heb ik niet zoveel tijd en ga ik graag eens lunchen bij Beo. Het gaat er snel maar is toch vers en lekker. Bovendien hangt er een leuke sfeer en kan ik er ook boodschappen doen.

Bonami: Vroeger was bonami onze overbuur en was het leuk om er eens te passeren. De etalage was altijd mooi gedaan, de geur van chocolade deed je dromen en er was nergens zo’n vriendelijke bediening als bij haar. Intussen is de winkel helaas verhuisd. Misschien maar goed voor snoepers als Liza en Karine

Ontdek meer over Parel hier of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Gent