Gini, dat ben ik. Eigenlijk Virgini, maar Gini voor de vrienden. De naam Gini’s was dan ook vlug gekozen. Ik heb een webshop www.ginis.me waar ik artisanaal gebak aanbied. Klassiek en out of the box, altijd rekening houdende met eventuele intoleranties en diëten.
Alles wat ik aanbied op mijn website zijn eigen creaties. Uiteraard haal ik mijn inspiratie soms elders, maar stuk voor stuk is alles uit mijn aanbod volgens eigen recept.
Wat mij onderscheidt van andere bakkers, is dat ik 100% op maat bak: alles is op bestelling en de klant kan kiezen uit het ruime aanbod op m’n site. Ik heb dus nooit overschotten. Voor sommig gebak is het zelfs mogelijk enkele ingrediënten zelf te kiezen (bv het fruit en de nootjes in de crumble), of om de glutenvrije of veganistische versie te kiezen. Zowat 90% van mijn muffins kan ook koemelkvrij en zelfs veganistisch verkregen worden. De klant vinkt dan zelf aan welke versie hij of zij wil.
Ook typisch voor Gini’s is dat ik out of the box bak. Op m’n webshop kan je ook heel wat gebak vinden waarvan ik zeker ben dat je dit nergens anders kan krijgen. Zo speciaal is het, en oh-zo-lekker. Denk aan de groene curry muffin. Ik garandeer je, die zijn verslavend lekker. Ik denk dat mijn bakpassie mij bijna letterlijk met de paplepel is ingegeven. Ik herinner mij nog dat mijn mama elke week cake bakte, die mijn papa dan verkocht op de markt. Ik was vier of zo. Ik keek altijd enorm uit naar die weekends, omdat ik dan de torenhoge kom met de restjes deeg mocht uitlikken. Mijn broer kreeg de restjes aan de houten spatel :0) Later ben ik zelf beginnen bakken. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een passie. Elke week probeerde ik iets nieuws uit, voor familie, vrienden, collega’s. Zoet en zout, vertrouwd en gewaagd, voor elk wat wils. Stilaan is hieruit het idee gegroeid een eigen zaakje op te starten. Ik bak namelijk veel te graag om er verder niets meer mee te doen, behalve dan het zelf op te eten… En zo geschiedde. Ik haalde mijn diploma brood- en banketbakker en was vastberaden mijn droom waar te maken. Gini's was geboren.
Ik ben trouwens heel blij met mijn logo. Dat heb ik te danken aan een collega. Zij tekent erg goed, en voor mijn verjaardag enkele jaren terug, had ze een cadeau ingepakt in een groot papier, waarop ze dat poezebeest had getekend. Toevallig was dat in de periode dat ik aan het nadenken was over een logo. Zij heeft die tekening nog gedigitaliseerd voor mij, en mijn logo was geboren. Het kwam uit het niets, zoals dat meestal gaat met de beste dingen.
Ik ben zelf wel grote fan van mijn ‘out-of-the-box’ creaties. Gebak dat je nergens anders vindt. Je zou niet meteen denken aan een groene curry muffin. Wel, ik kan je verzekeren.. Die-zijn-heerlijk! Of wat dacht je van pikante chocolademuffins? Of Sfouf, een Libanese cake met kurkuma en pijnboompitjes? Verslavend lekker! Mijn cruffins doen het ook goed. Je kan het zien als een combinatie van een muffin en croissant. Die zet ik de zondagochtend zelf maar al te vaak op de brunchtafel. Yum!
The Drifter. De cocktails zijn niet alledaags, en erg lekker. Ik heb heel goede herinnering aan m’n uitjes daar.
Ook Vinogradoff vind ik erg fijn. No nonsense, Lekkere wijntjes, ook hier weer de niet alledaagse.
Ontdek hier meer over Gini's of koop je cadeaubon online en plaats je bestelling!