Het gezicht achter... Fleur Fatale

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Greet Tanghe, ontwerpster van de juwelen van het label Fleurfatale. Samen met mijn man en 4 kinderen woon ik in Gent, waar ik ook mijn atelier heb. In een vorig leven was ik grafisch vormgever en dat kan je wel zien aan mijn juwelen: ze zijn sober, gesileerd en uitgepuurd.

Ik kies bewust voor kleinschaligheid. Via mijn werkproces, materiaalkeuze, keuze van verpakking en lokale leveranciers ga ik zoveel mogelijk op zoek naar duurzaamheid. Vakmanschap aan een betaalbare prijs, het tegenovergestelde van fast fashion! afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

14 jaar geleden, verkocht ik mijn eerste juweel via het world wide web! ja echt, Fleur fatale was een vroege online vogel. In die tijd verstuurde ik pakjes over de hele wereld, maar intussen ben ik heel blij dat ik vooral lokale (in België) klanten gelukkig kan maken met een mooi juweel.

Mijn collecties zijn altijd geïnspireerd op dingen die ik zie of meemaak rondom mij. Zo is mijn collectie "Siren" geïnspireerd op een song van Nick Cave die ik voor het eerst hoorde toen ik in de regen aan het wandelen was aan de noord Franse kust.

Mijn collectie "Fragile/notFragile" zijn gestileerde vlindervleugels, een symbool van kracht en kwetsbaarheid. Binnenkort lanceer ik mijn collectie "Interbelle", geïnspireerd op de interbellum architectuur in het miljoenenkwartier, de buurt waar ik sinds kort woon en mijn atelier heb. Deze collecties vind je allemaal op mijn webshop afbeelding Regelmatig organiseer ik een atelierverkoop waar je live kunt komen passen en snuisteren. Wanneer je je inschrijft op mijn nieuwsbrief blijf je op de hoogte van deze open atelier momenten. Ook online bestellingen kan je ophalen bij mij thuis.

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Ik kan er niet eentje uitpikken want ik hou van alles wat ik maak. Mooie dingen scheppen maakt me blij en zeker als ik er ook anderen gelukkig mee kan maken! Een juweel hangt ook wel wat samen met je mood. Uitbundig voor een feest, eerder sober voor naar het werk, maar dat kan ook omgekeerd natuurlijk, want het dragen van mooie oorbellen kan je dag maken! Vandaar "rainy days ask for sparkling jewelry" afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Huiszwaluw Home, een winkel naar mijn hart met een mooi assortiment interieur objecten en hebbedingen!

Boekhandel Limerick, zalige boekhandel waar je sinds kort nu ook koffie met taart kunt bestellen bij je boek!

Woest, heerlijke plek waar je gezond, lekker en origineel kan lunchen. De positiviteit en creativiteit hangt daar in de lucht!

Ontdek hier meer over Fleur Fatale of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Gent