Het gezicht achter... Doen, het Gents Kookmagazijn

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Edwin en Alex van kookmagazijn Doen. in de Brabantdam in Gent. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Alex en ik hebben hebben steeds een grote passie voor koken gehad. Ikzelf heb jarenlang in de horeca gewerkt, terwijl Alex niks liever doet dan in zijn keuken achter het fornuis staan. In 2010 kwam Alex bij mij aankloppen met de vraag of we samen iets zouden beginnen. Hij haalde geen plezier meer uit zijn huidige job en ik maakte lange uren in het restaurant waar ik werkte en had maar weinig tijd voor mijn gezin.

Het idee om samen een winkel te beginnen waarin we onze passie voor koken konden delen met andere kookliefhebbers, lag al snel op tafel. En zo is in 2010 Doen ontstaan, onze gespecialiseerde, functionele en duurzame kookwinkel. We maken zelf een selectie uit het ongelofelijk uitgebreide aanbod en verkopen enkel wat we zelf gebruiken en waar we écht van overtuigd zijn. Op die manier hebben we door de jaren heen ongelofelijk veel kennis en expertise opgebouwd, die we met veel plezier delen met onze klanten. Een kort gesprekje en enkele vragen later weten we meteen waar de klant naar op zoek is. afbeelding Ik denk dat we ons op die manier nog steeds kunnen onderscheiden van de internetgiganten: we luisteren écht naar onze klanten en beseffen dat niet ieder product voor iedereen werkt. Ons advies op maat en ons assortiment dat we met zorg uitkiezen, dat zijn onze grootste troeven.

Wat is je favoriete item/creatie in je eigen zaak? En waarom?

Aangezien we zelf ons assortiment samenstellen, zijn natuurlijk al onze producten onze ‘favorieten’. Waar we wel nog steeds een grote voorliefde voor hebben, zijn de cocottes van Staub.

Ze zijn de de la crème onder de gietijzeren potten en bestaan in allerlei vormen en maten. Tel daar hun mooie kleur en veelzijdigheid in gebruik bij op, en je hebt een winnaar in de keuken.

Los van ons Staub-assortiment, beschikken we over een groot gamma aan vlijmscherpe en ergonomische messen van het Japanse Kai. Dat het merk al meer dan 100 jaar vakmanschap combineert met de nieuwste technologieën, zorgt voor een ongelofelijke ervaring tijdens het koken.

En last but not least hebben we heel wat thermossen van Stanley. Oerdegelijk en verpakt in een stoer jasje; met deze thermossen drink je nooit meer koude koffie! afbeelding

Welke andere zaak in Gent vind je een aanrader?

West-site Boardshop in de Nederkouter is één van onze favoriete winkels. Niet alleen beschikt de uitbater over een gigantische kennis van zijn product, ook is hij gewoon een ontzettend vriendelijke, rustige man.

Ook de uitbaters van Nicole Men hebben een enorme kennis van zaken en geen vraag is hen te veel. Beide winkel en hun eigenaars stralen een soort authenticiteit uit, een no-nonsense. Dat kunnen wij heel erg appreciëren.

Ontdek hier meer over Doen, het Gents Kookmagazijn of koop je cadeaubon online en plaats je bestelling!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent