Het gezicht achter... DeApotheek

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Bart Peirs, zaakvoerder van DeApotheek. Een winkeltje met voornamelijk niet-Belgische craft bieren. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Tijdens Covid waren er gesprekken met bevriend brouwer (L’Arogante) en restauranthouder (Bassin) Pedro over het levendiger maken van de buurt. De oude Apotheek in mijn huis, die ik zo veel mogelijk intact had gelaten, was volgens hem een unieke locatie om iets met drankjes op te starten, en zo wat extra reuring in 9050 te organiseren.

Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om Niet-Belgisch bier en L’Arogante bier (heeft een buitenlands recept) te gaan verkopen. Dit met een curated concept waarbij ik klanten doorheen het bierfirmament gids naar smaken en bieren die ze met plezier kunnen ontdekken.

Na de Covid periode wou ik gaan freelancen en had ik ineens mijn BTW nummer, en dus bestelde ik gelijk maar een 1.000-tal blikjes buitenlandse biertjes die ik lekker vond. 6 weken later diende ik mijn lege stock al aan te vullen.

Ondertussen besta ik anderhalf jaar. In het begin kreeg ik vaak de reactie ‘wat is er mis met Belgisch bier?’. Ondertussen begrijpen mensen dat men in het buitenland opkijkt naar onze Belgische bieren, de hoge kwaliteit van onze bieren, en men buiten onze grenzen de ambitie ontwikkelt om het nog beter te doen. Er valt vanalles te ontdekken. En nu zie je dat Belgische brouwers ook naar het buitenland kijken om heerlijke buitenlandse recepten te brouwen! Wij als bierminnende mensen kunnen dit enkel toejuichen en genieten van absolute parels.

Geef mij maar een Deense wild ale van Insight Cellars ipv een glas Dom Perignon. Aangezien de winkel over elegante smaken, durven, buiten de geëikte paden treden en buiten je comfortzone te komen, zijn de high heels er op het tweede plan bij gekomen. Eerst marketing gewijs, maar ik merk dat bier minnende dames ze wel kunnen appreciëren. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Ik merk dat ik zelf meest grijp naar een barrel aged stout van Pohjala of Puhaste uit Estland, wat het summum is van elegantie, verfijndheid, complexiteit. De gelukzaligheid zelve. Niks beter om na een pittige dag even te genieten van een Barrel Aged Stout uit Estland, al was het een warm dekentje.

Op de tweede plaats nuttig ik ook wel eens een ziltig/zurige Gose stijl bier, als ik snel een dorstje moet bezweren. Niks verfrissender dan een mooie Gose. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

L’Amuzette vind ik een fantastisch adresje. Leuke spulletjes en Jean heeft een mooie collectie lekkere drankjes ook, die ik vaak en graag ga ontdekken ook. Heel wat mooie non alcoholische opties. Ook ik merk dat N/A drankjes helemaal in opmars zijn. Maar goed ook, want er zit heel wat lekkers tussen. Er is zoveel meer dan een cola of Carlsberg 0.0.

Daarnaast is Colourful Zebra van Kim ook helemaal top als het over fotografie gaat. Eén en al passie en positiviteit. Hebben we in Gent absoluut nodig.

Als het op ontbijten aan komt, dan komt er niks boven Luv l’Oeuf. Ze doen het in Londen, Amsterdam of New York niet beter. Elke stad die zich een stad wil noemen heeft goeie ontbijttentjes nodig die verder gaan dan een croissant en gekookt eitje.

Ontdek hier meer over DeApotheek of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Gent